Direct naar de content
Logo van de gemeente Lansingerland

Persbericht: Informatiebijeenkomst warmtepompen Lansingerland

De gemeente en het Energieloket organiseerden op 26 maart een informatieavond over warmtepompen. In een volle raadzaal in het gemeentehuis waren ongeveer 125 inwoners van Lansingerland aanwezig.

Energiecoach Otto Waagmeester liet alle voor- en nadelen, kosten en geluidsoverlast de revue passeren. Ook was er een bewoner uit Berkel en Rodenrijs aanwezig om te vertellen hoe hij zijn woning uit 1967 aardgasvrij heeft gemaakt. Dit resulteerde in een informatieve avond over een complex onderwerp.

De gemeente Lansingerland helpt en stimuleert woningeigenaren om hun woning op een duurzame manier te verwarmen. Bijvoorbeeld door de overstap te maken naar een hybride warmtepomp of zelfs naar volledig aardgasvrij. De informatieavonden zijn bedoeld om inwoners te informeren over de mogelijkheden voor hun woning.

Verwarmen met een warmtepomp?
Vanaf 2026 wordt het voor veel woningen verplicht om bij het vervangen van de cv-ketel over te stappen op een duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp. Hiermee kunnen inwoners veel aardgas besparen en is een mooie eerste stap richting een aardgasvrij Lansingerland in 2050.

Woningeigenaren die meer informatie willen, kunnen terecht bij het Energieloket voor advies en hulp. Via www.energieloketlansingerland.nl en de Energiewinkel in Berkel en Rodenrijs kunnen inwoners een afspraak maken met één van de energiecoaches van NLS.

Voor de financiering kunnen inwoners eventueel gebruik maken van de gemeentelijke duurzaamheidslening met een rente van 1,6%. Hiermee kan tot een bedrag van € 25.000 geleend worden voor duurzame maatregelen, zoals isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Meer informatie is te vinden op www.lansingerland.nl/duurzaam.

Afbeeldingen

Noot voor de redactie / Niet voor publicatie:
Heeft u vragen over dit persbericht? Neemt u dan contact op met Petra Molenaar via petra.molenaar@lansingerland.nl of telefonisch via 06 – 821 35 075.

Bijlage foto: foto is rechtenvrij te gebruiken, alleen bij dit artikel.