Direct naar de content
Logo van de gemeente Lansingerland

Persbericht: Informatieavond verwarmen met een (hybride) warmtepomp

De gemeente Lansingerland en het Energieloket organiseren op dinsdag 26 maart 2024 een informatieavond over (hybride) warmtepompen. Tijdens de informatieavond krijgen inwoners informatie over warmtepompen en kunnen ze al hun vragen hierover stellen.

De informatieavond vindt plaats in het gemeentehuis en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via het aanmeldformulier op www.lansingerland.nl/warmtepompen.

Programma van de avond
Otto Waagmeester, energiecoach van het Energieloket, vertelt alles over de verschillende soorten warmtepompen en de bijbehorende voor- en nadelen. Er wordt gekeken naar de kosten van een warmtepomp, het geluid van de buitenunit en de eisen waaraan een woning moet voldoen. Ook is er een inwoner uit Berkel en Rodenrijs aanwezig die de bezoekers vertelt over zijn aardgasvrije woning uit 1967. Hij is tevens installateur van warmtepompen en kan alle technische vragen van de bezoekers beantwoorden.

Achtergrond
Vanaf 2026 wordt het voor veel woningen verplicht om bij het vervangen van een cv-ketel over te stappen op een duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp. Hiermee kunnen inwoners veel aardgas besparen en het is een mooie eerste stap richting een aardgasvrij Lansingerland in 2050.

De gemeente helpt woningeigenaren om stap voor stap klaar te zijn voor deze aardgasvrije toekomst. Bijvoorbeeld door woningeigenaren te helpen om hun woning goed te isoleren. Graag informeert de gemeente woningeigenaren ook over de volgende stap; de woning verwarmen met een hybride warmtepomp.

Afbeeldingen

Noot voor de redactie / Niet voor publicatie:

Heeft u vragen over dit persbericht? Neemt u dan contact op met Cherique Schiedor van het team Communicatie van de gemeente Lansingerland via cherique.schiedor@lansingerland.nl of telefonisch via 010 800 4000.