Direct naar de content
Logo van de gemeente Lansingerland

Persbericht: Gratis ophaalservice aan huis voor textiel

Sinds het begin van dit kalenderjaar is TexNL de nieuwe inzamelaar van textiel in de gemeente Lansingerland. Vorig jaar zijn er meerdere huis-aan-huis rondes geweest om textiel op te halen. Dit gaat veranderen. Speciaal voor inwoners van Lansingerland maakt TexNL het mogelijk een afspraak te maken om textiel gratis aan huis op te halen.

Een afspraak maakt u via het formulier op www.tex.nl/lansingerland. Op de afgesproken dag zet u het textiel in een afgesloten zak voor 9.00 uur buiten.

Wat mag er aangeboden worden?
In de zak mag schoon en droog textiel, ook als het versleten is. Naast kleding is ook huishoudelijk textiel, schoeisel (bij elkaar gebonden) en knuffels welkom.

Verzamelcontainers voor textiel
Het blijft mogelijk om uw textiel naar de verzamelcontainers verspreid over de gemeente te brengen. Alle locaties van de verzamelcontainers voor textiel vindt u op www.mijnafvalwijzer.nl.

Wat gebeurt er met het ingezamelde textiel?
Van het textiel dat TexNL verzameld, kan meer dan 95% opnieuw worden gebruikt. Ze beoordelen eerst of het textiel opnieuw gedragen kan worden. Dat noemen we ‘hergebruik’ en verkopen we via kringlopen. Als dat niet haalbaar is, sorteren ze op basis van materiaaltype om zo hoogwaardig mogelijk te recyclen. Ook bekend als materiaalhergebruik voor o.a. nieuwe garens, poetslappen en isolatiemateriaal. Na het sorteerproces zenden ze elk stuk textiel zorgvuldig verpakt naar de juiste bestemming.

Afbeeldingen

Noot voor de redactie:
Heeft u vragen over dit persbericht? Neemt u dan contact op met een woordvoerder van de gemeente via communicatie@lansingerland.nl of telefonisch via (010) 800 4370.

Bijlage foto: Flyer textielinzameling (TexNL)