Direct naar de content
Logo van de gemeente Lansingerland

Persbericht: Extra ondergrondse verzamelcontainers voor grondstoffen in gemeente Lansingerland

De gemeente Lansingerland wil het gescheiden inzamelen van Oud Papier en Karton (OPK), Plastic, Metaal en Drankkartons (PMD), Glas en Textiel verder bevorderen. Daarom worden er extra ondergrondse verzamelcontainers in de gemeente Lansingerland geplaatst.

Op 1 januari 2023 voerde de gemeente Lansingerland een nieuw afvalsysteem in om de hoeveelheid restafval te verlagen. Sinds de start van het nieuwe afvalsysteem is er, in vergelijking met 2022, 3,5 miljoen kilogram minder restafval in Lansingerland. De gemiddelde hoeveelheid restafval per inwoner is gedaald van gemiddeld 168 kilogram per inwoner in 2022, naar gemiddeld 109,5 kilogram per inwoner in 2023. Om dit gemiddelde verder naar beneden te krijgen worden er onder andere extra ondergrondse verzamelcontainers in de gemeente geplaatst.

Nieuwe locaties ondergrondse containers
De nieuwe locaties voor de ondergrondse verzamelcontainers zijn opgenomen in een ontwerp-locatieplan. Alle informatie en de kaart met locaties van de containers (OPK, PMD, Glas en Textiel) is te vinden op www.overheid.nl. De locatieplannen liggen tot 26 juni ter inzage. Het is mogelijk om te reageren op de nieuwe locaties via de werkwijze in de publicatie.

Afbeeldingen

Noot voor de redactie:
Heeft u vragen over dit persbericht? Neemt u dan contact op met Petra Molenaar via petra.molenaar@lansingerland.nl of telefonisch via 06 – 821 35 075.

Bijlage foto: Afvalcontainers in Lansingerland (Fotograaf: Ariane Kok, naamsvermelding verplicht)