Direct naar de content
Logo van de gemeente Lansingerland

Persbericht: Denk mee over de naam voor het nieuwe afvalbrengstation

In 2025 opent de gemeente Lansingerland het nieuwe afvalbrengstation aan de Dorsvloerweg in Bergschenhoek. Wij vragen aan onze inwoners om mee te denken voor een naam voor dit nieuw te bouwen afvalbrengstation. Heeft u een nieuwe naam voor deze plek waar we samen zorgen voor meer hergebruik en waar we afval voorkomen? Doe dan mee aan de naamwedstrijd!

De nieuwe plek is niet te vergelijken met het huidige afvalbrengstation. Daarom heeft deze plek ook een nieuwe naam nodig, daarbij vragen wij uw hulp. Geef uw naam door via het inschrijfformulier op www.lansingerland.nl/naamwedstrijdabs. U kunt uw naam doorgeven tot en met 8 mei 2024. De winnende naam wordt vereeuwigd op de nieuwe locatie. En natuurlijk is de winnaar aanwezig bij de officiële opening.

Stimuleren van circulariteit

De nieuwe plek voor het afvalbrengstation is modern, veilig en gericht op het stimuleren van circulariteit. Het doel is om te zorgen dat er zoveel mogelijk grondstoffen gescheiden worden en zo min mogelijk gemengd afval overblijft.

Inwoners komen hier dus niet om hun afval te brengen, maar juist om grondstoffen te scheiden. Daar worden weer nieuwe producten van gemaakt. Er is ook een innamestraat voor spullen die nog goed hergebruikt kunnen worden, zoals meubels en speelgoed. Verder is er een multi-inzetbare ruimte waar educatielessen en workshops worden gegeven.

Afbeeldingen

Noot voor de redactie / Niet voor publicatie:
Heeft u vragen over dit persbericht? Neemt u dan contact op met Petra Molenaar via petra.molenaar@lansingerland.nl of telefonisch via 06 – 821 35 075.

Bijlage foto: schetsafbeelding nieuwe afvalbrengstation