Direct naar de content
Logo van de gemeente Lansingerland

Persbericht: Huldiging cyberagents Hackshield (3 juli)

Komende woensdag vindt de huldiging van de cyberagents 2024 plaats. Cyberagents hebben het spel Hackshield gespeeld en zich verdiept in de virtuele en digitale veiligheid. De drie cyberagents, die de meeste punten hebben behaald voor het spelen en het behalen van de Hackshield quests, worden door de burgemeester gehuldigd.

Ook de ambassadeurs, die vorig jaar als Cyber Agent zijn gehuldigd, hebben zich het hele jaar ingezet om hun omgeving te beschermen door actief te blijven spelen en hun vaardigheden in cyberveiligheid te verbeteren, waardoor ze nu opnieuw in het zonnetje worden gezet.

Digitale veiligheid
Burgemeester Pieter van de Stadt: “Digitale veiligheid is belangrijk voor jong en oud. Ik ben blij met het lesprogramma Hackshield, dat ervoor zorgt dat jonge kinderen zich bewust worden van de online gevaren. Er spelen inmiddels 305.000 kinderen uit 192 gemeenten mee. Als kinderen weten dat ze niet zomaar op linkjes moeten klikken, zien hoe bijvoorbeeld Whatsapp-fraude werkt of ervaren hoe hacken gaat, dan word ze digitaal vaardiger. De 3 winnaars hebben fanatiek het spel gespeeld en dat hebben ze geweldig gedaan. Gemeente Lansingerland is trots!”

Hackshield wordt in samenwerking met gemeenten, scholen en politie aan kinderen aangeboden.

Huldiging
Locatie:          Gemeentehuis Lansingerland in de raadszaal
Datum:           3 juli 2024
Tijd:               14.30 uur

Aandacht van de media wordt erg op prijs gesteld!

Foto’s maken mag, maar de politie kan niet gefotografeerd worden. De kinderen wel.
Vragen aan gemeente via woordvoerder Petra Molenaar 06 821 350 75 / petra.molenaar@lansingerland.nl

Hackshield is een lespakket voor kinderen van 8-12 jaar oud. Informatie via: https://nl.joinhackshield.com/nl